Amarettomuffins

benodigdheden
bereiding
Oven voorverwarmen op 190ºC. 12 papieren muffinvormpjes op een bakplaat zetten. De koekjes verkruimelen. Ongeveer 1/6 deel van de kruimels apart zetten voor garnering. Boven een kom het bakmeel zeven. Basterdsuiker en zout toevoegen en goed mengen. In een andere kom melk vermengen met ei, vloeibaar bakproduct en 4 eetlepels amaretto. Het melkmengsel bij het bakmeel voegen en goed mengen. Het beslag over de vormpjes verdelen. De muffins in het midden van de oven in 20 minuten gaar bakken. Gebakken muffins in hun papieren vormpjes laten af koelen op het aanrecht. Poedersuiker glad roeren met het citroensap en het restant van de amaretto. Het glazuur over de muffins uitstrijken. Achtergehouden kruimels over het glazuur strooien voor deze hard geworden is. De kruimels licht aandrukken. Muffins enige uren laten rusten, zodat het glazuur goed uit kan harden.


Top