Abrikozensnoepjes met amandelen

benodigdheden
bereiding
De abrikozen 10 tellen in kokend water dompelen en ontvellen. De abrikozen halveren, de pit eruit halen en het vruchtvlees in stukjes snijden. De abrikozen met het water langzaam aan de kook brengen en 10 à 15 minuten tegen de kook aanhouden. De vruchten in een zeef, waarin een doek ligt, laten uitlekken en licht uitpersen. Het sap kun je eventueel gebruiken voor bijvoorbeeld gelei. De vruchtemoes door een zeef wrijven en wegen. Eenzelfde hoeveelheid geleisuiker toevoegen en volgens basisrecept voor vruchtenkoekjes de snoepjes maken. Zodra de massa van het vuur komt de gemalen amandelen en de essence erdoor roeren. De gedroogde blokjes door kristalsuiker of wat gemalen amandelen wentelen. De snoepjes in een blikken trommeltje bewaren.

Opmerking
Je kunt de abrikozen eventueel vervangen door perzik, ananas of banaan.

Top