Aardbeienconfiture

benodigdheden
bereiding
De aardbeien schoonmaken en de kroontjes verwijderen. 1/3 deel van de aardbeien pureren en samen met de overige aardbeien goed in een pan vermengen met geleisuiker. De pan afdekken en 24 uur in de koelkast zetten. De pectine uit de geleisuiker kan nu in de stukjes aardbei trekken. De volgende dag citroensap en rasp van de citroenschil toevoegen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Top