Rozengelei

benodigdheden
bereiding
De rozenblaadjes van de knoppen halen en in een zeef wassen. De blaadjes in een kom leggen en het water en citroensap erbij schenken. De kom afdekken en 24 uur laten staan.

De rozenblaadjes boven een pan zeven. Het rozenwater en de geleisuiker erdoor roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De rozenblaadjes erdoor roeren en de gelei nog 3 minuten borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Kies voor deze heel bijzondere gelei geurende rozen. De rozen moeten beslist onbespoten zijn. Rozen uit de bloemenwinkel zijn dus niet te gebruiken.

Top