fbpx

Pruimen-morellenjam met kirsch en room

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw J. van Dompselaar te Wieringerwaard (deelname Betuwe-arrangement Zomer 2006)
  • 250 g ontpitte pruimen (in stukjes)
  • 250 g morellen zonder pit
  • 125 ml water
  • 8 eetlepels citroensap
  • 250 g Van Gilse Geleisuiker
  • 4 eetlepels kirsch
  • 5 eetlepels (slag)room
bereiding
Was de potten in heet sodawater en spoel ze goed af. Houd ze warm. Laat de pruimen en morellen met het water in een grote pan op laag vuur koken tot ze heel zacht zijn. Voeg het citroensap toe. Kook nog 5 minuten door. Voeg de geleisuiker toe en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Zet het vuur hoog en laat de massa koken gedurende 15 minuten of totdat een temperatuur van 105ÂșC is bereikt. Haal de pan van het vuur. Roer de kirsch erdoor. Laat alles 5 minuten staan. Roer de massa nog een keer goed door en voeg op het laatst de room toe. Vul de potten.


Top