Lange vingertaart

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw P. Wielick te Sliedrecht (deelname bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 1 pakje lange vingers
  • 1 pakje roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 1 klein flesje rum-essence
  • melk
  • hagelslag
  • 3 theelepels oploskoffie
  • 1 dl heet water
  • bakpapier
bereiding
Doe de oploskoffie in het hete water en laat dit koud worden. Boter met de mixer zacht roeren. Voeg de basterdsuiker, koffie en rum-essence aan de boter toe. Leg op het bakpapier 2 rijen van 4 lange vingers die even in de melk geweekt zijn. Bestrijk de lange vingers met de crème, zodat deze aan elkaar plakken. Leg hierop nog een laag van 2 rijen met 3 lange vingers, daarna 2 van 2 en als laatste een laag van 2 keer 1 lange vinger. Bestrijk de zijkanten met de crème. Bestrooi ze daarna met hagelslag. Zet de taart een paar uurtjes in de koelkast. Serveer de taart in plakken.


Top