Lange vingertaart (ingezonden recept)

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw P. Wielick te Sliedrecht (deelname bioscoopbonnenactie winter 2009/2010)
  • 1 pakje lange vingers
  • 1 pakje roomboter op kamertemperatuur
  • 150 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 1 klein flesje rum-essence
  • melk
  • hagelslag
  • 3 theelepels oploskoffie
  • 1 dl heet water
  • bakpapier
bereiding
Doe de oploskoffie in het hete water en laat dit koud worden. Boter met de mixer zacht roeren. Voeg de basterdsuiker, koffie en rum-essence aan de boter toe. Leg op het bakpapier 2 rijen van 4 lange vingers die even in de melk geweekt zijn. Bestrijk de lange vingers met de crème, zodat deze aan elkaar plakken. Leg hierop nog een laag van 2 rijen met 3 lange vingers, daarna 2 van 2 en als laatste een laag van 2 keer 1 lange vinger. Bestrijk de zijkanten met de crème. Bestrooi ze daarna met hagelslag. Zet de taart een paar uurtjes in de koelkast. Serveer de taart in plakken.

Dit is een ingezonden recept. Suiker Unie neemt geen verantwoordelijkheid voor de juistheid van dit recept.

Top