Jam van Japanse wijnbessen

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 15 minuten

De bessen heel voorzichtig schoonmaken en samen met het citroensap in een pan doen. De appel schillen, raspen en samen met de geleisuiker goed door de bessen mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de jam met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Japanse wijnbessen zijn kleine rode vruchtjes, die zeer smakelijk zijn. De oogst van deze struik, die in veel tuinen te vinden is, is nooit zo heel groot daarom hier het recept voor 1 potje jam.

Top