Engelse marmelade

benodigdheden
bereiding


Voorbereiding>/STRONG>
± 30 minuten)
Alle vruchten onder stromend heet water heel goed schoonboenen. De vruchten halveren en uitpersen. De velletjes zonodig uit de halve vruchten nemen. De schillen (zonder witte delen) in heel dunne reepjes snijden.

Bereiding
120 minuten
De pitjes en velletjes met de helft van het water in een pan doen. De in reepjes gesneden schil met het sap en de rest van het water in een andere pan doen. Beide mengsels aan de kook brengen en 1 à 1½ uur zachtjes laten koken. Af en toe roeren om aanbranden te voorkomen. Het vocht in de pan met pitjes en velletjes door een fijne zeef bij de schilletjes en het sap zeven en hierbij het vocht er met een houten lepel uitdrukken. De suiker en de stroop door het vruchtenmengsel roeren. Al roerend aan de kook brengen en 6 minuten goed borrelend laten koken. Controleren of de marmelade dik genoeg is en anders nog even laten koken. (Controleren door op een gekoeld schoteltje uit de koelkast een beetje marmelade te laten vallen. Wanneer deze stevig wordt, is de marmelade voldoende ingekookt.) De marmelade in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de randvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten

Bewaarvoorschrift
1 jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Het beste zijn de zogenaamde ">Sevilla" sinaasappelen voor dit recept. Deze zijn echter moeilijk verkrijgbaar.

Top