Wat is basterdsuiker?

Basterdsuiker is een typisch Nederlands product en wordt gemaakt van 100% natuurlijke kristalsuiker gemengd met een invertsuikerstroop. Basterdsuiker krijgt de bruine kleur door een karameloplossing (verhitte suiker) toe te voegen.
Het principe van de bereiding van Basterdsuiker is sinds eind van de 19e eeuw niet wezenlijk veranderd.
Om deze reden draagt Van Gilse Basterdsuiker het label Gegarandeerde Traditionele Specialiteit.

Hoe lang is basterdsuiker houdbaar?

Basterdsuiker bestaat uit zuivere kristalsuiker en is daardoor onbeperkt houdbaar.

Is basterdsuiker glutenvrij?

Jazeker, Van Gilse Basterdsuiker is in elke variant volledig glutenvrij.

Mijn basterdsuiker is hard geworden. Wat kan ik hieraan doen?

Basterdsuiker is erg gevoelig voor wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid.
Je kunt basterdsuiker in de winter als de verwarming aan is, het beste bewaren in de originele verpakking en als extra bescherming deze verpakking in een goed sluitende plastic bus doen.
Dan kan het toch zo zijn dat je basterdsuiker hard wordt en klonten gaat vormen. Dit kun je tegengaan op een tweetal manieren:

  • in de gesloten verpakking een stukje appel of een stukje vers wit brood bewaren voor bijvoorbeeld een dag.

  • de basterdsuiker in een open verpakking in een diepe kom te zetten en hierover een vochtige theedoek te leggen voor een langere tijd.
 De basterdsuiker onttrekt dan vocht uit appel, brood of theedoek en wordt weer soepel en kneedbaar.

*verplicht

Vul het formulier in om je vraag te stellen. Wij zullen deze zo spoedig mogelijk beantwoorden. Je kunt ons ook bellen: 0800-52 222 25 (gratis) of stuur een brief naar:

Suiker Unie t.a.v. Consumentenservice
Postbus 100
4750 AC Oud Gastel

Top