Zomerse ijstaart

benodigdheden
  • 3 x ½ l ijs (citroen, mango en yoghurt)
  • 100 g frambozen
  • 100 g bramen
  • geraspte citroenschil
  • 100 g Van Gilse Geleisuiker
  • scheutje water
  • 200 g biscuitjes in stukjes
  • 1 eetlepel citroengrasolie
  • slagroom
  • handvol pijnboompitten
  • takje verse munt
  • goudsbloemenU kunt de frambozen en bramen vervangen door ander seizoensfruit.
bereiding
Laat de 3 soorten ijs in 20 minuten een beetje zacht worden in de koelkast. Breng het zomerfruit met de geleisuiker en het water even aan de kook. Daarna fijnmaken met de staafmixer en laten afkoelen. Roer het ijs uit de koelkast goed door en doe elk soort in een aparte schaal. Meng door het yoghurtijs de vruchtenpuree en door het mangoijs de stukjes biscuit. Roer door het citroenijs de geraspte citroenschil. Vet een grote siliconen cakevorm (1½ liter) met de olie lichtje in. Vul de vorm laag voor laag met de 3 soorten ijs. Goed glad afwerken. Zonodig daarna even weer laten opstijven in de diepvries. Keer de ijstaart uit de vorm op een groot bord. Versier de taart met verse vruchtjes, slagroom, geroosterde pijnboompitten en een toefje verse munt. Strooi de losse gewassen blaadjes van de goudsbloemen losjes naast de taart op het bord.


Top