Zoetzuur van pompoen

benodigdheden
  • 1 kg pompoenvruchtvlees
  • 2½ dl witte wijnazijn
  • 2½ dl water
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker
  • stukje geschilde gemberwortel
  • 1 kaneelpijpje
  • sap en schil van 1 citroen
bereiding
Het vruchtvlees in kleine blokjes snijden en in een schaal doen. Water met azijn aan de kook brengen, over de pompoen schenken en 12 uur afgedekt in de koelkast laten staan. Het vruchtvlees laten uitlekken. Het opgevangen vocht met geleisuiker, kruiden en citroensap en -rasp aan de kook brengen. De pompoenblokjes in deze stroop glazig koken. Met een schuimspaan de pompoenblokjes in schoongemaakte potten scheppen. Het vocht nog circa 1 minuut inkoken en over de pompoen schenken. De pompoenblokjes moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top