Zoetzure dadels

benodigdheden
  • 5 dl witte natuurazijn
  • ¼ van een citroenschil
  • 1 kaneelpijpje
  • 8 hele kruidnagelen
  • 8 bolletjes piment
  • 3 foelieblaadjes
  • enkele zwarte peperkorrels
  • 150 g Van Gilse Donker Basterdsuiker
  • 500 g dadels
bereiding
Bereidingstijd
ong. 45 minuten

In een pan de azijn met de kruiden, citroenschil en basterdsuiker aan de kook brengen en circa 35 minuten laten koken tot er ongeveer de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid over is. Intussen de dadels halveren en de pitten verwijderen. De dadels in een schoongemaakte inmaakpot leggen en de hete stroop erover schenken. De dadels moeten nu 1½ - 2 cm onder de stroop staan. De potten direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Opmerking
Deze dadels zijn in combinatie met een blokje kaas heerlijk bij de borrel.

Top