Zeeuwse Stroopbabbelaars

benodigdheden
  • voor 30 babbelaars
  • een marmeren of granieten plaat / aanrecht
  • 75 gram Van Gilse Kristalsuiker
  • 75 gram Zeeuwsche Boerin keukenstroop
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 eetlepel water
  • boter om de plaat in te vetten
  • bloem
bereiding
Beboter een flink stuk van het marmeren of granieten aanrecht/de plaat. Doe de suiker, stroop, azijn en het water in een pan en breng het aan de kook. Laat de massa inkoken.
Om te controleren of de massa goed is, doe je een druppel ervan in een beker koud water. Als deze druppel bijna gelijk hard wordt is de massa goed om uitgegoten te worden.
Giet de massa uit op het aanrecht / de plaat. Duw met een spatel de massa steeds weer terug naar het midden. Als de massa te veel aan de spatel of plaat plakt kun je bloem gebruiken om dit los te maken.
Zodra de massa vast te pakken is (let op dat je je handen niet verbrandt!) , wrijf je je handen in met bloem en trek je de massa uit tot een snoer. Blijf even kneden en trekken. De massa wordt nu lichter van kleur. Na een aantal keer kneden en trekken wordt de massa steeds harder. Zorg dat het niet te hard wordt zodat je er nog snoepjes van kunt maken!
Trek de massa uit tot een snoer van 1 1/2 cm omvang. Snijdt of knip het snoer tot kleine stukjes en laat deze goed afkoelen. Doe de snoepjes in een bakje en bewaar deze in de koelkast. (Schud het bakje af en toe zodat de babbelaars niet aan elkaar plakken, mocht dit toch het geval zijn is dit ook op te lossen met een klein beetje bloem).

Top