Wortel-notenchutney

benodigdheden
  • 2 uien
  • 500 g schoongemaakte wortelen
  • 1 citroen
  • 100 g rozijnen
  • 2 dl water (of witte wijn)
  • 1 dl witte wijnazijn
  • 250 g Van Gilse Geleisuiker
  • mespunt gemalen koriander
  • ½ theelepel gemberpoeder
  • 1 kaneelpijpje
  • 50 g fijngehakte walnoten
bereiding
De uien pellen en snipperen. De worteltjes grof raspen. De citroen onder warm stromend water schoonboenen. De gele schil dun raspen. De citroen halveren en uitpersen. In een zeef de rozijnen wassen. In een pan de ui goed vermengen met de worteltjes, citroensap en -rasp, rozijnen, witte wijn of water, witte wijnazijn, koriander, gemberpoeder en het kaneelpijpje. De massa aan de kook brengen en 20 minuten zachtjes laten koken. Af en toe roeren. De geleisuiker erdoor roeren, de massa opnieuw aan de kook brengen en 8 minuten goed borrelend laten koken. De pan van het vuur halen en de fijngehakte noten toevoegen. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze chutney is heerlijk bij karbonades die bijvoorbeeld voor het bakken met wat kerriepoeder zijn ingewreven.

Top