Witte druivenconfiture met blauwe druivensap

benodigdheden
bereiding
De druiven wassen, met keukenpapier droogdeppen en van de trosjes nemen. Iedere druif in vieren of zessen snijden en de pitjes verwijderen. In een grote pan de druiven met het sap en de geleisuiker speciaal vermengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen

Bewaarvoorschrift
± ½Na openen gekoeld bewaren.

Opmerkingen
Vind je vhet schoonmaken van de druiven veel werk, dan kun je ze ook halveren, pitjes verwijderen en dan pureren. De confiture ziet er alleen wat minder mooi uit.

Top