Warme appelbollen

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 200ºC. Diepvriesbladerdeeg laten ontdooien. Rol het deeg uit met een deegrol, zodat er vierkantjes van 15 à 18 cm uitgesneden kunnen worden. Schil de appelen en verwijder de klokhuizen met een appelboortje. Plaats een appel in het midden van een plakje bladerdeeg. Vul de holte met basterdsuiker op smaak gemaakt met kaneelpoeder. Bevochtig de naden van het bladerdeeg met water en vouw de vier hoeken boven de appel naar elkaar toe. Druk de hoeken en naden op elkaar, zodat de appel volledig is ingepakt met deeg. Bestrijk het deeg met het losgeklopt ei. Strooi er naar behoefte nog wat kaneelsuiker overheen. Verwerk de andere 3 appels op dezelfde manier. Plaats de appelbollen op een beklede bakplaat of ovenschaal. Bak de appelbollen in de oven in 20 à 25 minuten goudbruin.

Serveer de appelbollen warm of lauw met slagroom of vanillesaus. Lekker met warme chocolademelk.


Top