Vlierbloesemgelei

benodigdheden
bereiding
De vlierbloesemschermen zeer zorgvuldig van alle vliegjes en dergelijke ontdoen en voorzichtig wassen. De schermen in een kom leggen en het water en het citroensap erover schenken. De kom afdekken en 24 uur op een koele plaats laten staan.

De volgende dag het vocht door een fijne zeef of een stukje natgemaakt kaasdoek of schone theedoek zeven. Het vocht in een pan schenken en de vanillesuiker en de geleisuiker erdoor roeren. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Helemaal aan het eind van de lente bloeit de vlier. Van de bloemschermen is een zeer aromatische gelei te bereiden.

Top