fbpx

Vijgenjam 3

benodigdheden
  • Dit recept is van de heer B. Jansen te Aalten (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 800 g gedroogde vijgen
  • 1 l water
  • 1,2 dl citroensap
  • 500 g Van Gilse Geleisuiker
  • citroenpitten
  • 1 theelepel kardamom
  • 1 eetlepel rum
bereiding
Doe de vijgen in een grote pan, voeg het water toe en breng alles aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat ongeveer 1 uur rusten. Haal de vijgen uit het water, maar gooi het water niet weg. Maal de vijgen fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Doe het citroensap en de geleisuiker bij het vijgenwater. Breng het aan de kook en laat ongeveer 10 minuten sudderen op laag vuur. Doe de citroenpitten in een katoenen zakje en voeg deze bij de geleisuiker. Voeg de vijgen toe. Breng het mengsel aan de kook en laat 15 minuten koken. Voeg de kardamom en rum toe. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top