fbpx

Vijgenjam 2

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw I. de Bruin te Dokkum (deelname Sneukelarrangement Zomer 2008)
  • 500 g gedroogde vijgen
  • 2 eetlepels geraspte citroenschil
  • sap van 1 citroen
  • sap van 1 sinaasappel
  • 300 g Van Gilse Geleisuiker
  • 2½ dl water
bereiding
Voorbereiding
Was de vijgen en verwijder eventuele harde stukjes. Doe de vijgen in een bak met kokend water. Laat de vijgen een nachtje weken.

Bereiding
Laat de vijgen goed uitlekken en snijd ze in kleine stukjes. Meng de vijgen met de geleisuiker, water, sinaasappelsap, citroenrasp en -sap in een grote pan. Het mengsel aan de kook brengen en 5 à 6 minuten goed laten koken. De hete jam in schoongemaakte potten gieten.


Top