Vanille mascarpone met rood fruit

benodigdheden
  • Dit recept is van mevrouw A. Pietrosanti te Leerdam (winnaar Sneukelarrangement zomer 2009)
  • 30 g gepelde pistachenoten
  • 300 g rode bessen
  • 12 lange vingers
  • 125 ml slagroom
  • 1 vanillestokje
  • 125 g mascarpone
  • 50 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 150 g frambozen
  • 125 g bramen
bereiding
Hak de pistachenoten (grof) en rooster ze 4 minuten in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Laat ze afkoelen op een bord. Ris de rode bessen van de takjes, was ze en laat ze goed uitlekken.
Pureer tweederde van de bessen met een staafmixer. Druk de puree met een pollepel door een zeef en vang het sap op. Wentel de lange vingers door het bessensap, zet 4 borden klaar en leg op elk bord 3 lange vingers naast elkaar. Klop de slagroom in een kom met de mixer iets dikker dan yoghurtdikte en zet dit in de koelkast. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap met de punt van een scherp mes het merg eruit. Klop de mascarpone, vanillemerg en basterdsuiker 3 minuten. Spatel er dan de slagroom door. Verdeel het mengsel over de lange vingers. Verdeel de overige rode bessen samen met de frambozen, bramen en pistachenoten over het mengsel.


Top