Valentijnshartjes

benodigdheden
bereiding
Kneed voor de hartjes de marsepein tot een soepel geheel. Voeg indien gewenst een paar druppels voedingskleurstof toe en kneed dit goed door. Rol de marsepein uit op een met poedersuiker bestoven werkblad tot een lap van ongeveer 5 mm dikte. Steek 6 hartjes uit met een hartjesvormpje. Leg de hartjes op een bord wat bekleed is met vetvrij papier en bestoven met poedersuiker. Zet het bord in de koelkast voor 3 tot 4 uur.Verwarm de oven voor op 180ºC. Bekleed een muffinbakvorm met 6 papieren vormpjes. Meng boter, suiker en vanille-extract in een kom en klop dit tot een luchtig mengsel. Voeg beetje bij beetje het eimengsel toe. Roer na elke toevoeging alles goed door. Zeef bloem, cacao en bakpoeder erboven en spatel alles met een metalen lepel door het beslag. Schep het mengsel in de papieren vormpjes. Bak de cakejes 20 à 25 minuten tot ze goed gerezen zijn en stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de chocolade. Klop boter in een grote kom tot een luchtig geheel. Zeef poedersuiker boven de kom en roer boter en suiker tot een glad mengsel. Voeg de chocolade erbij en roer alles goed door. Schep een laagje glazuur over de cakjes. Leg er een chocoladebloem op en steek er een hartje van marsepein in.


Top