Tutti frutticonfiture

benodigdheden
bereiding
In een zeef de tutti frutti afspoelen. De tutti frutti in niet te kleine stukken snijden en in een pan doen. Het sinaasappelsap erover schenken. De tutti frutti circa 8 uur laten weken. De basterdsuiker erdoor roeren. Het mengsel 24 uur afgedekt in de koelkast laten staan. Het geleipoeder zorgvuldig door het tutti fruttimengsel roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De warmtebron onder de pan uitdoen en 5 minuten laten staan. De confiture goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de confiture verdelen.

Bewaarvoorschrift
± ½ jaar.
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Op deze wijze kan er ook van gedroogde abrikozen, appeltjes of peertjes een confiture bereid worden.

Top