Turkse vijgensnoepjes

benodigdheden
bereiding
De vijgen wassen en in een kom doen. De port en het water opschenken en 1 nacht laten weken. De volgende dag de geweekte vruchten pureren en samen met het weekvocht, geleisuiker, kruiden, sinaasappel- en citroenrasp in een pan doen. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 15 minuten goed borrelend laten koken. Trek wel een ovenwant aan, omdat het eventueel opspattende mengsel zeer heet is. De inhoud van de pan op een met bakpapier beklede bakplaat uitgieten en 2 dagen op een warme plaats (± 25°>C) laten drogen. De plak omdraaien en zo nog 1 dag laten drogen. De plak in blokjes snijden of er figuurtjes uitsnijden en de koekjes door de poedersuiker wentelen.
Je bewaart de vruchtenkoekjes in een blikken trommeltje, waarbij u tussen iedere laag een stukje perkamentpapier legt.


OpmerkingDeze snoepjes kunnen ook van gedroogde pruimen of gedroogde abrikozen worden gemaakt

Top