Tompoezen

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 225°C. Laat het bladerdeeg ontdooien. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd het vanillestokje in de lengte open. Meng de melk met de helft van de suiker in een pan. Voeg vanillestokje en zout toe. Breng de melk aan de kook en laat op een laag vuur 10 minuten koken. Halveer de plakjes, bak ze in circa 10 minuten gaar en laat ze afkoelen. Klop de eierdooiers met de rest van de suiker romig. Zeef de maïzena boven het eimengsel en stapel dit erdoor. Zeef de melk en schenk het al roerend met een garde door het eimengsel. Giet het eimengsel in een pan en breng het al roerend aan de kook. Laat het eimengsel op een laag gedurende 2 minuten binden. Plaats de pan in ijskoud water en laat de vla snel afkoelen. Roer regelmatig om velvorming te voorkomen. Klop de slagroom stijf en spatel deze door de afgekoelde vla. Halveer de bladerdeegplakjes in de lengte. Maak een glazuur van poedersuiker, een aantal theelepels water en een paar druppels limonadesiroop. Strijk de glazuur uit op 3 van de deegplakjes. Doe de room over in een spuitzak met kartelmond en spuit de room op de ongeglazuurde plakjes. Dek de room af met de geglazuurde plakjes.


Top