Tomatenmixture

benodigdheden
  • 2 groene paprika’s
  • 2 zure appels
  • 1 kg dunne prei
  • 1 dl appelazijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels zout
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 kg Van Gilse Geleisuiker
  • 7 dl tomatensap
bereiding
Paprika’s halveren, zaadlijsten verwijderen en de paprika’s in reepjes snijden. Appels schillen, klokhuis verwijderen en in stukjes snijden. Prei goed wassen en in dunne ringetjes snijden. Groenten met azijn in een pan doen en onder voortdurend roeren 5 minuten zachtjes laten koken. De kruiden, geleisuiker en tomatensap toevoegen, goed roeren, opnieuw aan de kook brengen en 6 minuten goed borrelend laten koken. Het mengsel in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top