Tomatenchutney

benodigdheden
  • 500 g rode tomaten
  • 250 g Van Gilse Kristalsuiker
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • 1½ dl dragonazijn
  • 2 à 3 eetlepels rozijnen
  • 1 à 2 eetlepels geschaafde amandelen
  • 1 theelepeltje karwijzaad
  • ½ theelepel gemalen rode peper
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl water
bereiding
De tomaten even in kokend water laten “schrikken”. Het vel laat zich dan gemakkelijk verwijderen. Verwijder ook de kroontjes. Snijd de tomaten hierna in grove stukken. Breng in een pan 2 deciliter water aan de kook. Los de suiker erin op en voeg de tomaten toe. Breng het opnieuw aan de kook en doe dan alle overige genoemde ingrediënten erbij. Temper de warmtebron en laat alles gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen. De tomaten zullen uiteenvallen en hierdoor zal door het indampen een vrij dikke massa ontstaan. Het is verstandig om deze massa van tijd tot tijd even flink door te roeren om aanzetten op de bodem van de pan te voorkomen. Neem de pan van de warmtebron en verwijder de laurierbladeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top