Tomatenchutney met noten

benodigdheden
  • 250 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 500 g ontvelde, rode tomaten
  • 100 g gepelde walnoten
  • 75 g gepelde cashewnoten
  • 2 Spaanse pepers (in kleine stukjes)
  • 4 hele kruidnagels
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepel fijngeraspte gemberwortel
  • ½ theelepel garam masala
  • 2 dl water
bereiding
Breng in een pan 2 dl water aan de kook en los de suiker erin op. Snijd de tomaten in stukjes. Voeg ze samen met alle overige ingrediënten toe aan de inhoud van de pan. Schep alles enkele malen goed om. Breng het aan de kook. Temper daarna de warmtebron en laat alles gedurende 40 tot 50 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder na het einde van de kooktijd de kruidnagels en de laurierbladeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top