Tomatenchutney met groene mango

benodigdheden
  • 1 grote, onrijpe mango
  • 500 g ontvelde, rode tomaten
  • 250 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 1½ dl tamarindevocht
  • 1 grote gesnipperde ui
  • 1 teentje geperste knoflook
  • 2 laurierbladeren
  • 1 theelepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 2 dl water
bereiding
Schil de mango en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes of rasp het op een grove rasp. Snijd de tomaten in stukken. Verwijder zo veel mogelijk zaad. Breng in een pan 2 dl water aan de kook. Los onder voortdurend roeren de suiker hierin op. Voeg de tomaten en mango toe. Laat alles gedurende 10 minuten zachtjes koken. Doe daarna de overige ingrediënten erbij en breng alles opnieuw aan de kook. Temper daarna de warmtebron en laat alles zachtjes pruttelen tot de stukjes mango met een houten lepel tegen de wand van de pan kunnen worden fijngeprakt. Kook de massa in totaal ongeveer 1 uur. Voorwaarde hierbij is dat de mango beslist onrijp moet zijn. Verwijder na het einde van de kooktijd de laurierbladeren. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top