Tomatenchutney met gemberwortel

benodigdheden
  • 250 g Van Gilse Donkere Basterdsuiker
  • 600 g ontvelde, rode tomaten
  • circa 75 g gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 gedroogde Spaanse pepers in kleine stukjes
  • 6 eetlepels rozijnen
  • 1 theelepel zout
  • 2 laurierbladeren
  • 4 hele kruidnagels
  • 1½ dl dragonazijn
  • 2 dl water
bereiding
Breng in een pan 2 dl water aan de kook en los onder voortdurend roeren de suiker hierin op. Snijd de tomaten in kleine stukjes. Voeg ze toe aan het zoete vocht. Breng het opnieuw aan de kook en laat het onder voortdurend roeren koken totdat de tomaten uiteen zijn gevallen (na circa 10 tot 15 minuten). Wrijf daarna de inhoud van de pan door een fijne zeef. Breng de massa dan opnieuw aan de kook en voeg alle overige ingrediënten toe. Schep alles enkele malen goed om. Temper de warmtebron en laat het gedurende 40 tot 50 minuten zachtjes pruttelen totdat een vrij dikke massa is overgebleven. Regelmatig roeren om aanbranden te voorkomen. Verwijder na het einde van de kooktijd de laurierbladeren en de kruidnagels. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Top