Taartje sinaasappel-brownie

benodigdheden
bereiding
Boen een dag van tevoren 1 sinaasappel schoon onder stromend water. Plaats de sinaasappel in een kleine pan net onder water. Kook de sinaasappel ongeveer 1 uur. Haal de sinaasappel uit de pan en laat afkoelen.Knip een cirkel van 24 cm uit bakpapier. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in en druk het stuk papier op de bodem. Verwarm de oven voor op 170ºC. Pureer de gekookte sinaasappel (met schil en al) zo glad mogelijk en haal er de eventuele pitjes uit. Rasp van de andere sinaasappel de schil. Smelt de chocolade en de boter au bain-marie. Klop er de eieren en de gepureerde sinaasappel met een houten lepel door. Meng in een andere kom de beide basterdsuikers, bakmeel en zout. Voeg amandelen, kardemom en sinaasappelschil toe. Spatel beide mengsels goed door elkaar en schep het beslag in de springvorm. Bak de taart in het midden in ongeveer 35 minuten gaar.

Serveertip
Serveer een lauwe taartpunt met wat vers fruit en opgeklopte crème fraîche als toetje.


Top