Stroopspiralen

benodigdheden
bereiding
In een grote kom de boter, rietsuiker, vanillesuiker, zout en bloem tot een fijne gekruimelde massa roeren. Kneed deze daarna met koele handen tot een compacte deegbal. Wikkel het deeg in plastic folie en leg het een half uur in de koelkast. Rol het deeg met wat extra bloem tot een lap van circa 30 bij 30 cm. Meng 4 eetlepels kaneelsuiker door de stroop en strijk dit uit over de deeglap. Rol de lap stevig op tot een mooie rol en leg het, verpakt in plastic folie, een uur in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op de bakplaat. Haal de deegrol uit de folie, rol het door de rest van de kaneelsuiker en snijd de deegrol in ongeveer 45 plakjes. Leg deze op de bakplaat en bak de stroopspiralen in het midden van de oven in 12 tot 14 minuten goudbruin en gaar.


Top