Strooppudding met custard

benodigdheden
bereiding
Meng de stroop met de broodkruimels. Lepel het mengsel in een goed ingevette puddingvorm en zet dit apart. Meng met de mixer op de laagste stand de boter met de basterdsuiker. Voeg één voor één de eieren toe. Zeef de bakmeel boven het mengsel en blijf roeren totdat alles is opgenomen. Roer de melk door het mengsel. Het beslag moet makkelijk van de lepel afglijden. Schep het beslag in de puddingvorm en dek deze af met een laag vetvrij papier. Leg daarover een laag aluminiumfolie en zet dit vast onder de rand van de puddingvorm met een elastiekje. Zet een bord op de bodem van een grote pan. Plaats de puddingvorm op het bord en vul de pan met kokend water. Doe het deksel op de pan en laat de pudding in ongeveer 2 uur gaar worden. Vul regelmatig het water in de pan aan met nieuw kokend water.Halveer het vanillestokje in de lengte en haal de zaadjes eruit. Doe melk, room en vanillezaadjes in een kleine sauspan. Breng dit aan de kook boven een laag vuur. Meng de eidooiers en de basterdsuiker in een beslagkom. Neem het roommengsel van het vuur en roer geleidelijk door het eimengsel. Doe dit daarna terug in de sauspan en verwarm dit op een laag vuur. Blijf roeren totdat de custard dik wordt. Dit mag niet koken. Dek de custard af met plastic folie.

Neem de pudding uit de pan met kokend water en laat deze afkoelen. Keer de puddingvorm om boven een bord. Zorg dat alle stroop mee komt uit de vorm. Serveer de strooppudding met de custard.


Top