Spinaziesalade

benodigdheden
  • 300 g verse spinazie
  • 125 g champignons
  • 1 hardgekookt ei
  • 60 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 plakjes ontbijtspek
  • 1 theelepel Franse mosterd
  • ½ eetlepel Van Gilse Fijne Kristalsuiker
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel sherry
  • 0,6 dl olijfolie
  • 3 gehakte sjalotjes
bereiding
Spinazie wassen en harde steeltjes verwijderen. Champignons schoonmaken en in dunne plakjes snijden. Ei fijnmaken en samen met de champignons en de kaas door de spinazie mengen. Ontbijtspek knapperig bakken en op keukenpapier leggen. Afgekoelde ontbijtspek verkruimelen en op de sla strooien. Mosterd en suiker door het overgebleven vet van het ontbijtspek roeren en na 1 minuut de azijn en sherry toevoegen. Roeren tot suiker is opgelost. Zout en peper naar smaak toevoegen en de uitjes erbij doen. De warme saus direct over de sla gieten en goed mengen.

Top