Snelle tiramisu

benodigdheden
  • 1 bekertje slagroom (125ml)
  • 30 g Van Gilse Witte Basterdsuiker
  • 250 g mascarpone
  • 4 eetlepels melk
  • 100 g Italiaanse koekjes (amarettini)
  • 100 ml sterke afgekoelde koffie
  • 2 theelepels cacaopoeder
bereiding
Houd een paar koekjes achter voor de garnering. Klop de slagroom met de suiker bijna stijf. Roer de mascarpone los met de melk en schep dit door de slagroom. Verdeel de helft van de koekjes over 4 glazen. Schep in elk glas een eetlepel koffie. Verdeel de helft van het roommengsel over de glazen en strooi de rest van de koekjes over de room. Schep opnieuw in elk glas een eetlepel koffie. Verdeel de andere helft van het roommengsel over de glazen en garneer met de achtergehouden koekjes. Bestrooi naar smaak met cacaopoeder.

De tiramisu maximaal 1 dag afgedekt bewaren in de koelkast.


Top