Sneeuwballen

benodigdheden
  • 3 dl water
  • snufje zout
  • 75 g boter
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 5 eieren
  • Van Gilse Poedersuiker
  • slagroom
  • vanillesuiker
  • frituurvet
bereiding
Breng het water met zout en boter aan de kook. Voeg in een keer het bakmeel toe en roer tot het mengsel als een samenhangende bal van de bodem van de pan loslaat. Haal de pan van het vuur. Roer er een voor een de eieren door en blijf daarna nog 10 minuten roeren. Laat intussen het frituurvet zo warm worden, dat het nog juist niet dampt. Schep nu, met behulp van 2 eetlepels, balletjes van het deeg. Plaats deze voorzichtig in het warme frituurvet, laat ze langzaam uitrijzen en lichtbruin bakken in ongeveer 7 minuten. Bestrooi de warme ballen met poedersuiker of laat ze helemaal afkoelen, vul ze met stijfgeklopte slagroom met vanillesuiker en bestrooi met poedersuiker.


Top