Sinaasappelmarmelade

benodigdheden
bereiding
Borstel de sinaasappels af met heet water. Snijd 2 ongeschilde sinaasappels in dunne schijven. Schil vervolgens 2 sinaasappels zo dun dat het wit van de schil aan het vruchtvlees blijft. De schil in dunne reepjes snijden. Schil nu alle sinaasappels, óók die met de witte schil, zó grondig dat ook het wit van het vruchtvlees af is. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Vermeng het vruchtvlees goed en doe er de schillenreepjes, schijfjes en geleisuiker bij. Laat het geheel afgedekt in de koelkast ongeveer 24 uur staan. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en ongeveer 10 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De pan van het vuur halen en de port langzaam roerend toevoegen. De marmelade in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de randvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Top