Sinaasappelmarmelade

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd 40 minuten  
  • Het fruit goed wassen en vervolgens zo dun mogelijk schillen. Daarna deze schil in dunne reepjes snijden. Hoe dunner, hoe beter.
  • Doe 500 ml water in een pan, daaraan de Van Gilse suiker toevoegen en aan de kook brengen. Als het mengsel kookt de in kleine stukjes gesneden schilletjes toevoegen. Vuur temperen en het mengsel voor ongeveer 25 minuten koken.
  • Afgieten in een zeef en de achtergebleven schilletjes opzij zetten. Snijd met een scherp mes het witte vlies van de vruchten. Snijd vervolgens het overgebleven vruchtvlees in stukjes en doe deze, in de pan en voeg ook de Van Gilse geleisuiker toe. Weer aan de kook en laat het voor ongeveer 15 minuten op een laag vuur koken. Hierna de massa pureren.
  • Daarna de vruchtenpuree in een zeef schenken. (De zeef op een pannetje zetten). Druk met de bolle kant van een lepel zoveel mogelijk vruchtvlees door de zeef. Achtergebleven pitten en harde stukjes weggooien.
  • Vervolgens de achtergehouden schilletjes door de vruchtenpuree mengen en het geheel weer aan de kook brengen en enkele minuten zachtjes doorkoken. Kijk uit voor aanbranden! Schenk de marmelade in de schone jampotten. Draai het deksel er op en laat de potten minimaal 5 minuten ondersteboven staan. Vervolgens geheel laten afkoelen.

Top