Sinaasappelijs in mandjes

benodigdheden
bereiding
Het water met de geleisuiker aan de kook brengen en het mengsel 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Daarna de stroop laten afkoelen tot kamertemperatuur. De slagroom stijf kloppen.Het citroensap en sinaasappelsap door de afgekoelde suikeroplossing roeren en op de stijfgeklopte slagroom gieten. Het mengsel in een metalen bakvorm schenken en in 2 uur laten bevriezen in de diepvries (-18° C). Elk halfuur met een vork het ijs van de wanden halen en goed doorroeren, zodat er geen grove ijskristallen ontstaan. Tot gebruik het ijs afgedekt in diepvries bewaren. Voor gebruik het ijs in uitgeholde sinaasappelen doen, met slagroom en opgerolde wafels garneren.

Bewaarvoorschrift
Vriezer (-18°>C)

Top