Sinaasappelgelei met kumquats

benodigdheden
bereiding
De kumquats wassen, in plakjes snijden en de pitjes eruit halen. Sinaasappelsap met citroenzuur, geleisuiker en kumquats mengen. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de randvullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de kumquats goed verdeeld blijven in de gelei.

Bewaarvoorschrift
± 1 jaar
Na openen gekoeld bewaren.

Opmerking
Citroenzuur is een vervanging voor zelf uitgeperst citroensap. 10 gram citroenzuur kan vervangen worden door het sap van 2½ citroen.

Top