Sinaasappelcurd

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 10 minuten

De sinaasappelen en citroen goed wassen. Met een fijne rasp de schil er heel dun afraspen. De vruchten halveren en uitpersen. De gekonfijte sinaasappelschil in kleine stukjes snijden. In een pan het sap goed vermengen met de geraspte schil, de gekonfijte sinaasappel en de geleisuiker. Het mengsel al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken.
Intussen in een kom de eierdooiers heel goed loskloppen. Het gekookte jammengsel er langzaam al kloppend bijschenken. De boter in stukjes snijden en ook goed door de massa kloppen. De curd direct in een schoongemaakt potje schenken en het potje direct sluiten

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Een zachte, romige jam, verrukkelijk op versgeroosterd witbrood.

Top