Sinaasappelbeignets met suikerstroop

benodigdheden
bereiding
Klop de eieren los met de olie, het sinaasappelsap, de rasp en de suiker. Zeef de bloem met bakpoeder en schep dit in gedeelten door het beslag. Zo ontstaat er een zacht/vormbaar beslag/deeg. Dek het af en laat het een half uurtje rusten. Kook voor de stroop suiker met water en citroensap en laat het iets inkoken. Roer de stroop erdoor en houd het warm. Verhit de frituurolie tot 190°C. Vorm 10 platte ballen en steek er met een houten lepel een gat in. Frituur ze 2 minuten aan elke kant. Laat ze in vergiet op keukenpapier uitlekken. Prik ze in met gaatjes. Dompel ze in de lauwe stroop en eet ze lauw. Je kunt ook gehakte amandelen of een eetlepel sinaasappellikeur aan het beslag toevoegen.

Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

Top