Sinaasappel-walnootcompote met brandewijn

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 30 minuten

Twee sinaasappelen onder heet stromend water schoonboenen, de oranje schil afsnijden en in dunne reepjes snijden. Alle sinaasappelen zo dik schillen dat ook het vliesje rond de partjes mee geschild wordt. De partjes tussen de vliesjes uitsnijden. 500 g sinaasappelvruchtvlees afwegen. In een pan het sinaasappelsap, de reepjes sinaasappelschil, de brandewijn en de geleisuiker door elkaar roeren. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 4 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. De sinaasappelpartjes toevoegen en alles nog een ½ minuut laten koken. De walnoten erdoor scheppen. De warmtebron onder de pan uitdoen en 10 minuten laten staan. De compote goed doorroeren en in schoongemaakte potten scheppen. De potten tot de rand vullen en direct sluiten. De potten op hun kop laten afkoelen, zodat de stukjes fruit zich goed door de compote verdelen.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Deze compote hoort echt in de winter thuis. Lekker bij wild en met een bolletje ijs heerlijk als nagerecht.

Top