Sharonfruitijs

benodigdheden
bereiding
Bereidingstijd
± 10 minuten

In een pan het water met de geleisuiker aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Laat vervolgens de suikerstroop afkoelen tot kamertemperatuur. Sharonfruit wassen, de kroontjes verwijderen, fruit in stukken snijden en pureren. De suikerstroop aan het fruit toevoegen en goed mengen. Het mengsel in een metalen bakvorm schenken en in 2 uur laten bevriezen in de diepvries (-18°C). Elk halfuur met een vork het ijs van de wanden halen en goed doorroeren, zodat er geen grove ijskristallen ontstaan. Tot gebruik het ijs afgedekt in diepvries bewaren.

Bewaarvoorschrift
Vriezer (-18° C)

Opmerking
Bijna overrijpe vruchten geven het lekkerste ijs.

Top