Schuimnestje aardbeiencurd en rood fruit

benodigdheden
bereiding
Voorbereiding
± 105 minuten

De oven voorverwarmen op 100°C. De bakplaat invetten. In een schone, vetvrije kom de eiwitten met een mixer stijfkloppen tot er pieken getrokken kunnen worden. De poedersuiker in gedeelten erboven zeven en erdoor kloppen. Blijven kloppen tot een taaie, glanzende massa ontstaat. Op de bakplaat 6 bergjes schuim scheppen. Met een lepel de bergjes uithollen, zodat nestjes ontstaan. In het midden van de oven de schuimnestjes in circa 1½ uur laten drogen. De aardbeien en frambozen wassen en de kroontjes verwijderen. In een kom doen. De rode bessen wassen en boven de kom rissen. De bosbessen wassen en door het fruitmengsel scheppen.

Bereiding
± 5 minuten.

Op zes bordjes een schuimnestje zetten. Aardbeiencurd erin scheppen en gladstrijken. Het rode fruitmengsel erover verdelen. Eventueel garneren met een toef slagroom.

Opmerkingen
Deze schuimnestjes zijn verrukkelijk bij de koffie en als dessert.
In plaats van curd kan er ook een rode jam gekozen worden.

Aardbeiencurd kunt u ook zelf maken. Zie hiervoor het recept aardbeiencurd.

Top