Scherpe paprikachutney

benodigdheden
  • 10 rode paprika’s
  • 4 uien
  • 1 rode Spaanse peper
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl gezeefde rode tomaten
  • 4 dl witte wijnazijn
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes dragon
  • 2 takjes verse tijm
  • 200 g Van Gilse Geleisuiker
bereiding
Bereidingstijd
± 55 minuten

De paprika’s schoonmaken een in stukjes snijden. De uien pellen en fijnsnipperen. De peper wassen en in flinterdunne reepjes snijden. In een pan de paprika, ui en peper door elkaar scheppen. Het teentje knoflook erboven uitpersen. De tomaten, azijn, gember-, mosterd- en chilipoeder erdoor scheppen. Het laurierblaadje en de takjes dragon en tijm bij elkaar binden en in de pan leggen. Aan de kook brengen en circa 25 minuten zachtjes koken. De geleisuiker erdoor roeren. Opnieuw aan de kook brengen en 4 minuten borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Laurierblaadje, dragon en tijm verwijderen. De chutney in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op hun kop zetten.

Bewaarvoorschrift
Beperkt houdbaar
Gekoeld bewaren.

Opmerking
Enkele eetlepels van deze chutney smaken heerlijk door een goelasj.

Top