Salade met haricots verts, gemengde zoete noten en mosterdkaas

benodigdheden
bereiding
Maak de haricots verts schoon, snijd de puntjes eraf en kook ze beetgaar in licht gezouten water. Snijd intussen de paprika in stukjes. Was en droog de sla. Snijd de mosterdkaas in heel kleine blokjes. Meng de azijn met de suiker voor de dressing, voeg de mosterd toe en roer goed door. Voeg onder stevig roeren de olie toe en blijf kloppen tot de dressing dikker wordt. Spoel de haricots verts direct na het koken af met ijskoud water om de stevigheid en smaak te behouden. Verwarm een pan met anti aanbaklaag en een theelepel olie. Doe de noten in de pan en verwarm ze langzaam. De noten lichtjes bruinen, pan van het vuur nemen en 1 eetlepel water, basterdsuiker en snufje zout toevoegen. Plaats de pan weer op een zacht vuur en roer de noten tot ze bedekt zijn met een laagje suikerstroop. Maak de borden op met sla, paprika en mosterdkaas. Besprenkel met dressing en leg bovenop de warme gekaramelliseerde noten.

Top