Rumpot

benodigdheden
bereiding
Gebruik een stenen of glazen rumpot met een inhoud van minimaal 3 liter. Als je een grotere pot hebt, kun je meer ingrediënten gebruiken. Het is belangrijk dat je de eerste keer evenveel fruit als kandij toevoegt. Daarna steeds per 100 gram vruchten 50 gram kandij toevoegen. De vruchten moeten steeds onder de rum staan.

Je begint met aardbeien, aangezien dit de eerste vruchten van het seizoen zijn.
300 gram aardbeien goed wassen en laten uitlekken. De aardbeien met 300 gram kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten onderstaan. Al naar gelang het seizoen voeg je fruit toe. Abrikozen, perziken, peren, pruimen en ananas schillen, ontpitten en in partjes of stukjes snijden. Iedere keer per 100 gram vruchten 50 gram kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de vruchten weer onderstaan. Is de pot vol, dan goed doorroeren. De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats laten staan.

Opmerking
1500 g verse vruchten o.a. aardbeien, kersen, frambozen, abrikozen, perziken, pruimen, peren en ananas.

Receptvideo
Bekijk de stap-voor-stap instructies in deze video.

Top