Rozijnengelei

benodigdheden
bereiding
De cognac over de rozijnen schenken en een nacht laten weken. De volgende dag de rozijnen zeven en het weekvocht bewaren. Druivensap mengen met de geleisuiker en het citroensap. Het mengsel langzaam al roerend aan de kook brengen en 3 minuten goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Daarna de rozijnen toevoegen en nog 1 minuut flink laten koken. Als de kooktijd voorbij is, het weekvocht toevoegen en alles nogmaals goed door elkaar mengen. Eventueel de gelei met een schuimspaan afschuimen en in schoongemaakte potten schenken. De potten tot de rand vullen, direct sluiten en 5 minuten op de kop zetten. De potjes regelmatig omdraaien zolang de gelei nog heet is, zodat de rozijnen goed verdeeld blijven in de gelei.

Bewaarvoorschrift
1 jaar
Na openen koel bewaren.

Top