Rozenbottelsiroop

benodigdheden
bereiding
De rozenbottels wassen en kleinsnijden. 7½ deciliter water aan de kook brengen, rozenbottels toevoegen en 5 minuten laten koken. Pan van het vuur halen en 20 minuten laten afkoelen. Het sap goed zeven en uit laten lekken. Na ± 3 uur de rest van het water aan de kook brengen. De rozenbottelpulp toevoegen, 5 minuten laten koken, 15 minuten laten afkoelen en opnieuw goed zeven. Het opgevangen sap van beide keren goed mengen, afmeten en per liter sap 750 gram geleisuiker toevoegen. Sap en geleisuiker goed vermengen, aan de kook brengen en 1 minuut goed borrelend laten koken. De kooktijd gaat in op het moment dat het gehele oppervlak van de massa borrelt en dit niet meer door roeren ongedaan gemaakt wordt. Af en toe roeren. Siroop goed afschuimen en meteen in schoongemaakte flessen schenken. Flessen direct afsluiten.

Bewaarvoorschrift
Koelkast.

Top