Roompasteitjes

benodigdheden
bereiding
Verwarm de oven voor op 250°C. Ontdooi het bladerdeeg. Breng de slagroom met het in de lengte opengesneden vanillestokje in een pannetjes aan de kook. Verwijder het vanillestokje, schraap met een scherp mes het merg eruit en roer dit door de slagroom. Ei loskloppen met suiker en bloem. Roer hier een paar eetlepels hete room door. Voeg het eimengsel al roerend bij de hete room. Laat dit mengsel nu iets binden, zonder het te laten koken. Neem dan de pan van het vuur.
Vet een 10-tal vormpjes van 5 cm in en bekleed ze met de plakjes bladerdeeg. Verdeel het roommengsel over de vormpjes. Plaats de pasteitjes in het midden van de oven en bak ze in ongeveer 10 minuten bruin. Laat ze in de vorm 10 minuten afkoelen. Verwijder de vorm en laat ze nog iets verder afkoelen. Bestrooi ze voor het serveren met poeder- en kaneelsuiker.


Top